BEHANDLINGAR

MINDFUL TAPPING

Har du en hälsoutmaning? Fysiska besvär som smärta eller psykiska besvär som utmattning har har ofta sin grund i traumatisk och toxisk stress från barndomen och livet. Mindful tapping har förändrat mitt liv. Ska det förändra även ditt?

Går utmärkt att göra tex på Skype om vi bor långt ifrån varandra.

SVENSK KLASSISK MASSAGE

Spänd, öm, ont? Eller längtar du bara efter en skön stund för dig själv?

Oavsett så skapar du goda förutsättningar för en kropp i balans.   Boka massage idag!

KINESIOLOGI

Stressad? Låg? Kinesologi skapar balans i dina system och ger dig en skön behandling som varvar akupressur med triggerpunktsbehandling. Boka din behandling idag!

MINDFUL TAPPING

Mindful Tapping är ett neurosomatiskt koncept som bygger på forskning hur minnen lagras i hjärna, nervsystemet och kroppen. Med Mindful Tapping lär man sig att reglerar om nervsystemet. Sedan ca 15 år så vet man inom forskningen att detta är möjligt.

Mindful Tapping består av ett flertal metoder som reglerar nervsystemet på ett sätt som gör att man kan nå både de medvetna men framförallt de omedvetna minnen vi bär på. På så sätt uppnås direkt och dramatisk förändring av hur vi mår, tänker, känner och beter oss.

 

Konceptet är baserat på neurobiologi och uppväxtkvalitet. Med metoder som främjar utveckling av hälsa, relationer och framgång, det vill säga livskvalitet.

Går utmärkt att göra tex på Skype om vi bor långt ifrån varandra!

SVENSK KLASSISK MASSAGE

Inom massage arbetar man med kroppens mjukdelsvävnader (hud, bindväv och muskler) både i friskvårdande och med att förebygga muskelspänningar som skulle kunna förorsaka skador och problem vid senare tillfälle. Massage kan även behandla specifika skador och besvär i rörelseapparaten.

 

Massagens goda effekter:
 

 • Gör spända muskler mjuka och elastiska

 • Ökar blodcirkulationen i musklerna

 • Ökar lymfcirkulationen

 • Stärker immunförsvaret

 • Har en avslappnande effekt på kroppen

 • Ger en djupare och lugnare andning

 • Påverkar kroppens inre organ på ett positivt sätt

 • Ger en ökad kroppskännedom

 • Motverkar ärrbildningar efter skador i muskelvävnad och andra mjukdelar

 • Har god effekt på träningsvärk och ansträngda muskler i idrottssammanhang

 • Motverkar spänningar vid smärttillstånd

 • Motverkar stress

 • Har en lugnande effekt på nervsystemet

 • Ökar vår koncentrationsförmåga

 • Ökar kroppens allmänna välbefinnande

 

KINESIOLOGI

Kinesiologi och manuell muskeltestning är en del av alternativmedicinen och naturläkekonsten. Kinesiologi är modern västerländsk fysiologi-, anatomi- och rörelselära som på ett unikt och ovanligt sätt kombineras med urgamla kinesiska akupunkturlagar och österländsk kunskap om människans inre och yttre energisystem. Genom att testa spänningen i en muskel kan man relativt snabbt få en bild av var blockeringarna finns.

Under en kinesiologibehandling varvar jag massage med triggerpunktsbehandling och akupressur för att lindra stress, öka självkänslan och skapa balans i  nervsystem, organ och körtlar.

Genom muskeltestning kan jag också ta reda på vad grundorsaken till ett problem är, om det finns obalanser i något organ, om du är allergisk mot något eller behöver kosttillskott.

 

Denna behandling vävs in i massagen vid önskemål

Så här jobbar jag

Genom massage- eller kinesiologibehandlingar som anpassas efter dina behov och förutsättningar hjälper jag dig att slappna av och få ny energi både fysiskt och psykiskt. 

 

Jag kombinerar svensk klassisk massage med triggerpunktsbehandling för att lösa upp spänningar och lindra smärta. Det är en utmärkt behandling vid idrotts- och belastningsskador men också för att till exempel förebygga skador, stärka immunförsvaret, minska stress och förbättra prestationsförmågan.


Under en kinesiologibehandling varvar jag massage med triggerpunktsbehandling och akupressur för att lindra stress, öka självkänslan och skapa balans i  nervsystem, organ och körtlar. Genom muskeltestning kan jag också ta reda på om du är allergisk eller behöver kosttillskott.

LINDA MALMKVIST

Certifierad Friskvårdsterapeut med kinesiologi och svensk klassisk massage.

Certifierad Mindful Tapper steg 3

Diplomerad samtalspedagog

 

KONTAKTUPPGIFTER


Adress Centralgatan 17

           365 92 Hovmantorp

Mail info@lindamalmkvist.se

Tel 0708 66 38 48

© LINDA MALMKVIST 2019