• Linda Malmkvist

Vad är egentligen acceptans?

Genom min brors död har jag funderat mycket på acceptans och vad det är för mig. Är acceptans, att bara inse fakta att jag inte kan göra något åt det och sluta försöka förändra? 

Min brors död kan jag inte förändra men andra saker i mitt liv som inte är som jag vill att de ska vara. Hur gör jag med dem?

Slutar jag att försöka förändra om jag accepterar eller är det första steget till förändring, att sluta försöka förändra? 

För mig är acceptans att verkligen se alla delar av mig själv och mitt liv. Att skicka ljus även på de delar som jag kanske inte vill eller orkar se. I det ljuset förändras allt för mig. När jag ser, verkligen SER alla delar, även de jag inte gillar, precis som de är och tar hand om de känslor eventuell skam, skuld eller sorg, som kommer upp DÅ kommer acceptansen.

För mig är inte acceptans att bli passiv och kraftlös. För mig kommer det kraft ur acceptansen. Då slutar jag jobba motströms utan kan sätta mig på flotten och flyta med. Och när jag flyter med kan jag se hur förändringen kan komma. Håller du med? 

I acceptansen kommer också en känsla att livet får vara lätt.

Livet får vara lätt!

Jag behöver inte älska alla delar av mitt liv, andra eller mig själv hela tiden MEN jag kan acceptera att alla delar

Vi hörs snart igen!lindamalmkvist.seLINDA MALMKVIST

Certifierad Friskvårdsterapeut med kinesiologi och svensk klassisk massage.

Certifierad Mindful Tapper steg 3

Diplomerad samtalspedagog

 

KONTAKTUPPGIFTER


Adress Centralgatan 17

           365 92 Hovmantorp

Mail info@lindamalmkvist.se

Tel 0708 66 38 48

© LINDA MALMKVIST 2020