top of page

och är det något du behöver? och till vad i så fall?


I många år levde jag som att livet bara hände. Visst styrde jag vissa saker men mycket hände bara och jag reagerade när det hände. Jag gjorde saker som jag trodde jag "borde" göra, som förväntades av mig både från min omgivning och från mig själv.


Men vad händer med oss när vi lever utan att styra vårt liv fullt ut?

När vi gör saker bara för att vi inte vågar/vill gå mot strömmen?


Utan så mycket självledarskap, vad händer då?

För mig tappade jag kraft och blev svårt sjuk i en depression. I efterhand kunde jag se att det egentligen inte bara handlade om att jag drivit mig själv hårt i flera år. Jag hade också gjort det på saker som jag inte borde lägga energi på. Jag hade ett bra jobb som konsult men som va helt fel för mig tex. Jag hade flera aspekter i mitt liv som jag inte var medveten om att jag inte vågade förändra, fast jag innerst inne ville.

När jag tillfrisknade så var det mycket lättare att göra vissa förändringar. På något sätt var det mer socialt accepterat att gör dem då. Sluta mitt jobb och

starta eget som var min dröm. Jag hade vetat länge att jag ville jobba med hästar men på grund av olika saker skaffade jag mig en utbildning och ett "riktigt" jobb.

Självledarskap för mig är att jag tar ansvar för mitt eget liv. Jag styr det som går att styra och när det händer saker som jag inte kan styra över, vilket är det mesta i livet, så tar jag ansvar för mina reaktioner och handlingar i det. Det innebär att jag är fullt medveten eller försöker i alla fall vara över mina tankar, handlingar och hur de påverkar andra människor. Jag försöker vara helt utan offerenergi i mitt liv och när jag hamnar där (vilket fortfarande sker ibland) så ser jag det och gör det jag behöver göra för att komma ur det. När jag hamnar i offerenergi är det alltid så att jag egentligen vill göra något annat än det jag gör.


Det innebär också att jag jobbar med acceptans av mig själv för att i min tanke om självledarskap så ingår det att jag älskar mig själv fullt ut.


Men ibland är det jobbigt

Men det innebär också att jag utmanas...att leda sig själv och göra det jag är här för att göra med mitt liv innebär också att jag, då jag ska sprida mindful tapping och hjälpa människor nå sina mål och drömmar får göra sånt som är läskigt tex att skriva blogg, göra filmer till sociala medier.

Självledarskap är att jag varje dag tar det där små stegen mot att förverkliga mina mål även om det är läskigt. Att inse att jag har något att tillföra och om jag inte gör det jag ska göra så blir det inte gjort. Det är inte så att jag tar någon annans plats när jag syns. Jag tar min plats som skulle stått tom...


Vad är självledarskap för dig? Behöver du mer av det och hur ska du göra för att ta det i ditt liv. Ingen annan kan göra det..

Vilket litet steg kan du ta idag för att ha ännu mer av det i ditt liv? Har du offerenergi och skyller på andra?

Comments


bottom of page