top of page


Jag hade kurs i Mindful Tapping i helgen och i torsdags var jag hos Stroke föreningen Värend, hade en föreläsning och lärde deltagarna att använda denna fantastiska metod. För ett par år sedan hade jag tyckt att det var jättejobbigt att stå och prata inför folk. Nu är det bara roligt! Jag har bla genom Mindful Tapping jobbat igenom det som gjorde mig obekväm att stå och prata inför andra.

När jag pratar om Mindful Tapping så vill jag bla ge mod. Mod att våga ta det där första och kanske läskiga steget mot förändring. Mod att våga se sig själv på ett annat sätt, genom att släppa föreställningar som man kanske haft hela livet, till och med sen man var barn. Mod att våga prova något som kanske i början känns konstigt. Mod att våga lägga ner tid och pengar på något som man inte vet hjälper. Mod att våga utmana sina rädslor och motstånd för att det kanske blir bättre. Mod att våga stå upp för sina egna behov, att lägga tid på sig själv och sin rätt att må bra när omgivningen kanske tycker det är meningslöst.

När känner du dig modig? Är det något som du ser som självklart eller frånvarande i ditt liv?

För mig är mod flera olika saker. Det är också något jag efterlyser mer i vårt dagliga liv. Vi behöver bli modigare anser jag. Mycket modigare!!

Jag såg ett klipp på sociala medier där en kille var hårdhänt och elak mot en tjej i en hiss. Vad man såg i klippet var det ingen som sa ifrån och hjälpte henne. Ingen hade modet att stå upp och säga att det han gjorde inte var ok. Sånt här händer överallt i vårt samhälle. Människor, vuxna som barn, beter sig på ett sätt som inte är ok. Då behöver vi andra stå där, ensamma eller tillsammans, i vårt mod och visa vad som är rätt. Säger du ifrån om du ser och hör något som inte är ok? För mig har det blivit en självklarhet. Jag har gått ifrån saker, inte vågat men det är slut med det och har varit ett tag. Men mod handlar inte bara om att säga ifrån när man ser något ute i samhället. Det handlar också om att stå upp för sina egna behov. För mig är det mitt stora behov av egen tid. Mitt behov av att behöva vara tillsammans med andra kvinnor som har samma intressen som jag. Det behovet kommer i år att ta mig ut i världen, till ställen jag inte hade trott för en vecka sedan. I söndags hade jag modet att stå upp för mig och ansöka till ett Mastermind program som kommer utmana mitt mod på många sätt. Att bara ansöka var ett stort steg. Men jag kände ända in i själen att det är rätt för mig och då är det även rätt för min familj, företaget och omgivningen. Min själ vill alla väl men den utmanade mitt mod.

Har du mod att göra det som är viktigt för dig? Eller låter du andra bestämma? Hur gör du när något känns helt rätt för dig fast omgivningen tycker det är fel och inte förstår? Hur känns det att göra ändå? Hur känns det att köra över sig själv och göra det som omgivningen vill?

Under flera år har jag jobbat på att ha mer mod. Mod att vara den jag vill. Mod att sprida Mindful Tapping över världen fast jag syns mer och riskerar att bli kritiserad. Att ha mod att inse att jag faktiskt är duktig och tillräckligt kompetent att göra det och att säga det 😊 Mod att sätta tydliga gränser mot mig själv så jag gör det jag ska göra och inte ägnar mig åt självsabotage, gränser mot familjen så jag får den tid jag behöver för meditation och reflektion som jag behöver för att vara den fru och mamma jag vill vara, gränser mot mina klienter på ex vilka tider jag jobbar och är tillgänglig.

Jag har märkt en tydlig sak som har förändrats i mig nu när jag har jobbat med det här ett tag är att det går lättare och lättare. Saker som innan var jobbiga sker nu med större automatik. Det har blivit självklart.

I söndags prövades min gräns starkt för vad jag vågar men nästa gång kommer det säkert att vara lättare. Mitt mod gentemot mig själv har blivit större och då har jag märkt att det även är lättare att säga ifrån och sätta gränser mot andra när jag ser och hör något som inte är ok. Jag tycker att det är viktigare än någonsin att vi har mod att stå upp för att det är vänlighet, respekt för andra människor och kärlek som ska gälla i vårt samhälle.

Hur kan du bli modigare? Berätta gärna för mig! Vill du ha hjälp så finns jag här för att hålla dig i handen!

Erbjudande under vecka 48 och 49! ”Prova på” erbjudande för Mindful Tapping! Jag ger 20% rabatt på Mindful Tapping sessioner som bokas och genomförs under dessa veckor. Ordinarie pris 1050 kr för 60 min och 1490 kr för 90 min Under vecka 48 och 49 betalar du endast 840 kr för 60 min och 1190 kr för 90 min. Gäller gamla och nya kunder!


Comments


bottom of page