top of page

Idag hände en intressant sak som jag tänkte berätta om.

Det var en kommentar som sas till mig i förbifarten. Säkert inte menat som något elakt, men jag frös till is. Jag kände hur jag blev helt stel, kall och tom i huvudet. Efter ett litet tag steg en ilska upp. Jag var så arg att jag bara ville skrika, säga elaka saker tillbaka. Få ur mig allt det där som fanns inuti mig. Nu var det inte läge för det och tur var kanske det 😊


När jag kom till jobbet hade jag en stund innan min första klient skulle komma. Jag var fortfarande helt ur balans så jag satte mig och körde en session med Mindful Tapping. Det är så skönt att ha denna metod när jag hamnar ur balans, inte bara för att hitta tillbaka till mig själv utan att faktiskt ta reda på var min reaktion kom ifrån. Jag var nyfiken på vad, i mig, som skapat denna starka reaktion.


När jag blev kall och stel, precis efter orden hade sagts, hamnade jag i det röda tillståndet som vårt nervsystem kan vara i. Sen när frystillståndet bröts hamnade jag i det gula. Det var då jag ville skrika, säga elaka saker och det bara brann i kroppen.

Jag vet detta och det gör att jag inte bara behöver reagera på saker. Jag vet att det är mitt eget nervsystem som blir triggat av saker. 

Jag vet också att det är bara jag som kan ta hand om min reaktion. Det hjälper inte mig att göra allt det där jag ville göra. Att skrika och säga elaka saker tillbaka.

Det är bättre för mig själv att ta hand om det som triggade igång mig. För reaktionen är min och bara min. Jag kan inte anklaga någon annan. På så sätt tar jag ansvar för mitt liv, mina reaktioner och jag blir inget offer för situationen. Jag ser det som att jag tar tillbaka kontrollen över mitt mående och mitt liv, även om jag tappade det för en stund och la det in någon annans händer.

Är det något som är väldigt viktigt för mig så är det att jag inte är något offer. Jag kan alltid välja hur jag hanterar de situationer som uppstår i livet. Lägger jag skuld på någon annan eller styr jag mitt liv själv? För mig är det oerhört viktigt att styra själv. 

När känner du att du lämnar över kontrollen till någon annan? När blir du ett offer för situationer som uppstår? Varför lämnar du iväg kontrollen till någon annan?

Sagt och gjort. Jag satt jobbet och kände in alla känslor som fanns i kroppen. Det var som det brann i huvudet och bröstet och benen var stela och gjorde ont. Jag kände mig arg och förnedrad. Jag satt med allt detta och bara kände in medan jag knackade på de punkter vi använder i Mindful tapping. 

När jag suttit en stund med allt detta, jag vet ju att det kommer att minska om jag bara låter min kropp ha alla dessa reaktioner istället för att trycka undan dom, så kom jag i kontakt med massa saker. Att det kanske faktiskt är så att jag tycker att jag är lite lat. Att jag inte får så mycket gjort som jag borde. Jag satt med allt detta under kanske 15 min, lät det som pågick i kroppen bara vara, utan att förändra, döma eller trycka undan. Efter ett litet tag kom det upp bilder i mitt huvud på mig själv som barn. Att jag ville bli älskad bara för att jag är jag, inte vad jag presterar. Då slog det mig, som en blixt från klar himmel…

Att jag fortfarande värderar mig själv i min prestation. Att om jag presterar mycket, är en duktig terapeut, får mycket gjort och är en glad mamma och fru så är jag värd något. Värd mer än om jag inte gör allt det där och är allt det där. Hur värderar du dig själv?

Men jag har också en stor del av mig som faktiskt inte mäter mitt värde i min prestation. Det vet jag och jag jobbar varje dag med att den delen ska bli ännu större. Men den kommentaren väckte det lilla flickan i mig och det blev en kraftig reaktion. Jag hade kunnat låta den påverka mig för resten av dagen och så hade den delen kunnat reagera vid massa fler tillfällen i mitt liv. MEN jag vill låta mina gamla sår läka så att de inte behöver påverka mig utan att jag kan leva mitt liv fri från dem. Det betyder också att jag inte behöver föra över mina sår till min son och inte behöver jag sprida mina reaktioner över andra människor. 

Jag hann inte bli helt färdig med detta innan jag behövde börja jobba. Men jag kom en bit på väg och nu vet jag att jag har något jag kan jobba vidare med.

Och det är detta som är min vision! Att om vi alla med hjälp av Mindful Tapping eller andra metoder som passar dig, läker våra små och stora trauman istället för att sprida dom omkring oss blir världen en betydligt bättre plats för oss alla. 

Vad har du för oläkta sår som påverkar dig i din vardag?

Blir du nyfiken på att använda Mindful Tapping? Kontakta mig så berättar jag mer eller läs på lindamalmkvist.se. Där kan du se och höra mer om hur jag använt det.

Jag önskar dig en fantastisk helg!


Comments


bottom of page