top of page

Sitter vid köksbordet och skriver detta mail. Solen skiner ute och det är en fantastisk sommardag i slutet av augusti. Har lämnat sonen i skolan, hans femte skoldag och idag var det ok att jag inte stannade kvar en stund som han har behövt innan. Han förstår inte varför han ska vara där när han har så mycket roligare hemma, där han kan göra det som är meningsfullt för honom. Det påminner mig om den starka frihetslängtan jag alltid har haft. Att få göra det som JAG älskar att göra. Att göra det som känns meningsfullt för mig oavsett vad någon annan tycker. Det gjorde att jag hellre var i stallet hos min häst än på klassfester eller på stan och fikade. Visst sågs jag som lite konstig men det var ok för mig, för jag ville göra det som var viktigt för mig oavsett vad andra tyckte.


Det var den frihetslängtan som gjorde att jag startade mitt företag för snart 15 år sedan. Att få styra min tid som jag vill och leva mitt liv på det sättet som jag vill. Att förverkliga mina drömmar på mitt sätt.


Vad längtar du efter? Vilket litet steg kan du ta idag för att komma dit? Känns det som att du aldrig kan göra det eller komma dit? Att det är meningslöst att ens försöka? Försök att känna hur det skulle vara att vara där och fråga dig själv, vad för litet steg kan jag göra idag för att komma dit? och vilket svar du än får så göra det! Ibland får jag svaret att jag ska dansa och då gör jag det. För vad har jag att förlora :-)


Som jag berättat innan är det min grej att sprida Mindful Tapping över hela världen och ett steg är detta mailet som jag hoppas ska inspirera, ge mod och hopp. Att det ska ge dig verktyg för att komma närmare dina drömmar och det du längtar efter. Det kan vara allt från att sova lite bättre, inte vara osäker i vissa situationer till att kunna prestera bättre inom arbetet eller sportens värld.  


Mindful Tapping = trygg traumaterapi och metoder för livets alla utmaningar.

När tankarna kommer att "jag är ett hopplöst fall", "jag kan aldrig det", "jag har provat allt" ska du veta att det är bara den delen av dig som är rädd för förändringar. Det är bara självsabotage. Titta på dina tankar, notera dem och sen bestämmer du att du är värd förändring och så gör du ändå!


Hur vi ser på och upplever världen påverkas av hur vi haft det som barn. Det är då vår hjärna och nervsystem utvecklas. Om vi ser vårt nervsystem som ett trafikljus. I det gröna är vi lugna och harmoniska. I det gula börjar vi bli stressade, vi blir arga, rädda och frustrerade. I det röda är vi handlingsförlamade, kan kanske inte prata eller röra oss alls. 


Beroende på hur vår barndom har varit har vi olika resurser att klara av det som händer oss. Bilden nedan ger en enkel förklaring till varför vi har olika förutsättningar i livet. Har du levt den största delen av ditt liv i det gröna, känt dig trygg, och fått hjälp och stöd när du hamnat i det gula och röda så har du lättare att klara av det som händer i livet. För saker händer oss hela tiden. Det går inte att undvika. Men det är ingen fara så länge det som händer inte lagras i kroppen utan laddas ut ur vårt nervsystem. Kan du tänka på en händelse och det känns obehagligt i kroppen? Då är den händelsen kvar i ditt nervsystem och har inte laddats ur.Om du däremot inte känt dig trygg och kanske inte fått så mycket hjälp och stöd när du varit rädd och otrygg så är din "gröna boll" mindre. Det kan betyda att du har lite mindre motståndskraft mot det som händer dig. Du kan ha lättare att känna oro, ångest, ilska eller bli deprimerad och nedstämd. 


MEN den goda nyheten är att det går att förändra! Om du vill? Då kan du göra den gröna bollen större och de andra två mindre! Så att din motståndskraft ökar och de saker som påverkar dig negativt blir färre. Genom Mindful Tapping bearbetar du dina upplevelser så att de inte behöver påverka dig och livet idag.


Genom Mindful Tapping kan du förändra ditt mående och gå från att känna dig orolig till att känna dig trygg. Det är en metod som du kan jobba med hemma själv och du blir inte beroende av någon terapeut och du kan lära dina barn och anhöriga. På så sätt kan vi hjälpa oss själva och sprida det vidare. Det är min vision!


Nyfiken? Gå gärna in på lindamalmkvist.se och se och lyssna hur jag har använt det på mig själv bla efter min TIA för snart tre år sedan. Eller mindfultapping.se där finns massa information. Eller så kontaktar du mig så svarar jag på alla dina frågor.

Comments


bottom of page