top of page

Lördagen den 16e november blir det kurs i Mindful Tapping i min lokal i Hovmantorp.

Det är en chans för dig att komma vidare i det som hindar dig att leva ditt liv fullt upp. Vad håller dig tillbaka? 

Har det hänt dig något, som det räcker att du tänker på, och så känner du obehag i kroppen? Då finns den händelsen kvar i ditt nervsystem och påverkar dig antingen medvetet eller omedvetet. Varken du vill eller inte, för så är vår hjärna och nervsystem konstruerat.

Tror du att det inte påverkar dig om du inte tänker på det eller låtsas som att det inte hänt? 

Att man inte ska rota i det förgångna? 

Tänker du så, kommer det att påverka dig för alltid, oavsett. Det går inte att lura vår kropp, hjärna eller nervsystem.

Tror du att det inte går att göra något åt? Att du behöver leva med det?

Att det var möjligt att förändra visste man inte heller innan 2000 talet men med den nya hjärnforskningen vet vi att det går att förändra. 

Under kursdagen kommer vi att varva lättförståelig teori och praktik. Målet med dagen är att du ska ha fått större förståelse för dig själv, din hjärna och nervsystem, dina reaktioner och känna dig trygg i att använda Mindful Tapping hemma. Detta är en enkel men väldigt effektiv metod där vi har fokus på din upplevelse i kroppen, inte historien kring det som hänt. Det gör också att det går bra att arbeta i grupp då man inte behöver, om man inte vill förstås, berätta vad det är man jobbar med. 

Det kan också kännas skönt att arbeta i grupp för man hör att andra också upplever saker i sin kropp. Kanske saker som känns konstiga och som man inte förstår.

Det är befriande att höra andra berätta om vad de upplever när man tror att man är den enda. 😊

Vi kommer att jobba med tre saker i det praktiska arbetet. Det blir en kroppslig smärta, en händelse och sötsug. 

Nyfiken?

Hur har jag då använt Mindful Tapping? Jag kom i kontakt med Mindful Tapping när min varit sjuk i flera år. Han blev sjuk tre veckor innan vi skull få vår son och hans dåliga mående pendlade sedan under lång tid. Jag var nybliven mamma med en svår förlossning bakom mig och en ständig rädsla att min man skulle dö. Inte så svårt att förstå att det skapade en ständig stress i mig.

Tre år senare var jag arg, uttröttad och mådde skit, rent ut sagt. Jag insåg att jag behövde hjälp men tyvärr bad jag om hjälp lite för sent. Min kropp var påverkad av den stress jag levt med så länge så jag fick en TIA. En liten propp i huvudet. Jag tappade bla talet vilket va oerhört traumatiskt för mig. Jag fick också väldigt mycket dödsångest.

Några månader innan hade jag lärt mig Mindful Tapping så jag visste att jag hade en effektiv metod för att ladda ur detta ut mitt nervsystem. Så att jag kan tänka på hur det va att inte kunna prata, att sitta själv i hallen i väntan på ambulansen och rädd för att jag ska dö. För det går att göra. Det kanske låter överdrivet eller omöjligt men inte alls. Vår hjärna och nervsystem kan visst göra detta om vi tillåter det att ske. När vi stannar så länge som det behövs i händelsen så att hjärnan och nervsystemet lär sig att det inte händer just nu och det kommer inte att hända igen. 

Jag vet att det har hänt men jag vet också att jag är ok. Jag mår bra idag och ville inte bära med mig denna händelsen i mitt system. Att det skulle påverka mig medvetet eller omedvetet för resten av mitt liv. Efter detta hade jag tex svårt att vara i hallen hemma då detta påminde så starkt om den rädsla jag hade när jag satt där och väntade.

Nu använder jag Mindful Tapping i princip dagligen. Det är mitt sätt att varva ner om jag har mycket i huvudet och hamnar i att jag måste prestera. Det gör mig mycket mer motståndskraftig för eventuell stress och saker som händer i mitt liv som jag inte kan påverka. Det behöver inte vara så stora saker som en TIA utan jag använder det så fort jag märker att något påverkar mig negativt.

Är du redo att släppa det som påverkar dig? Stress, oro, migrän, prestationsångest, utmattning mm.

Vi har alla varit med om saker som sätter sig i vårt system. Det går inte att undvika. Frågan är om du vill släppa det, låtsas som att det inte finns eller låta det styra?

Och jag lovar dig att du är inget hopplöst fall som jag ofta får höra. Det är bara självsabotage och rädslan för förändring…

Välkommen till en fantastisk dag! 

Du anmäler dig på lindamalmkvist@hotmail.se Investering i dig själv är 1600 kr.

Commentaires


bottom of page