MINDFUL

TAPPING

MINDFUL TAPPING

Mindful Tapping är en trygg,lättlärd och enkel metod för fysisk och psykisk hälsa, relationer, framgång i skola, idrott och arbetsliv. Metoden kan användas som självhjälp eller terapi. Du lär dig att lugna din hjärna och nervsystem så att du kan tänka klart och återfå mental balans när stress och känslor tagit överhand.

 

Baserad på forskning

Konceptet Mindful Tapping är baserad på forskning om hur minnen lagras i hjärnan, nervsystemet och kroppen. Hur hjärnan fungerar vid stress och trauma. Forskningen visar hur de folkhälsoproblem vi brottas med idag ofta har sin grund i olika små eller stora trauman och stress från barndomen och livet.

 

Våra upplevelser, främst som barn, formar vår hjärna, vårt nervsystem och därmed hur vi mår, tänker, känner oss, beter oss, vår hälsa, våra relationer och prestationer i livet.

Forskningen visar även kraften i att arbeta med "bottom up"-metoder, det vill säga kroppsorienterade metoder som balanserar nervsystem och hjälper hjärnan omlagra dessa negativa minnen. Före 2004 trodde man att minnen från barndomen inte gick att förändra. Trots denna kunskap använder man sig ofta av olika terapier för att lära in nya tankar och känslor. Detta med varierande resultat.

Neurovetenskapen har sedan 2004 visat att minnen kan transformeras och då får du en varaktig förändring! Hjärnan kan helt enkelt lär om!

Mindful Tapping består av ett flertal metoder som reglerar nervsystemet.

Somatisk mindfulness-fokus inåt på vad du upplever i kroppen

Tapping-beröring av akupunkturpunkter

Mindful eye position-ögonens positioner för att lösa upp trauman

TAT-beröring av huvudpunkter

Mindful BSFF-självhypnos genom instruktioner för undermedvetna problem

Mindful movements-fokus på långsamma rörelser och skakningar

Papegojtekniken för transformering av begränsande tankar

Integrering av minnen i form av bild-, hörsel-, lukt-, smak och beröring

 

På så sätt uppnås direkt och dramatisk förändring av hur vi mår, tänker, känner och beter oss. Läs mer på www.mindfultapping.se.

 

Konceptet är baserat på neurobiologi och uppväxtkvalitet. Med metoder som främjar utveckling av hälsa, relationer och framgång, det vill säga livskvalitet.

Medicinsk neurofysiologisk grund

 

Modern neurofysiologi och traumaforskning ger oss kunskap om hur kropp, hjärna och nervsystem påverkas av det vi är med om. Dessa kunskaper ger också insikt i vad som krävs för förändring och är invävt i det sätt som man arbetar med Mindul Tapping.
 

I konceptet Mindful Tapping ingår ett flertal metoder. Varje metod har sin potential att transformera, rekonsolidera (skriva om) medvetna och omedvetna minnen. Alla metoder kan användas var för sig eller kombineras. Därför går det lätt att anpassa arbetet till olika individer och olika typer av problem.

 

Passar alla

Mindful Tapping kan användas av alla oavsett bakgrund. Alla metoder är enkla, kraftfulla och trygga att använda. Människor stärks av att få kunskap kombinerat med metoder som gör att de kan hjälpa sig själva och varandra. När du lärt dig Mindful Tapping kan du jobba vidare hemma själv. Du kan lära dina barn, familj och vänner denna enkla metod. På detta sätt blir du inte beroende av en terapeut för dina framsteg men kan ta hjälp om du behöver extra stöd.  

Basen är somatisk mindfulness

Det krävs mer än en metod för att lösa problem och olika människor trivs olika bra med olika metoder. Därför ingår ett flertal metoder i konceptet Mindful Tapping. Dessa metoder kan man använda var för sig eller kombinera.

 

Hur går det till?

 

  1. Välj ett problem

  2. Zooma in och aktivera det

  3. Notera. Ha en medveten uppmärksamhet vad som händer inombords (somatisk mindfulness)

  4. Använd metoder som reglerar om nervsystemet och förändrar minnen.

 

Läs mer om forskningen bakom Mindful Tapping på www.mindfultapping.se.

Går utmärkt att göra tex på Skype om vi bor långt ifrån varandra.
Hur går en behandling till? Upplev Lindas behandling.

Tanken "jag är lat" går från laddad till osann.

Se film på YouTube

Mindful Tapping har förändrat Lindas liv

Här är hennes berättelse. 

"Mindful Tapping tog mig från en ministroke till att må bättre än någonsin" '

Läs eller lyssna på ljudfil

Se film på YouTube

LINDA MALMKVIST

Certifierad Friskvårdsterapeut med kinesiologi och svensk klassisk massage.

Certifierad Mindful Tapper steg 3

Diplomerad samtalspedagog

 

KONTAKTUPPGIFTER


Adress Centralgatan 17

           365 92 Hovmantorp

Mail info@lindamalmkvist.se

Tel 0708 66 38 48

© LINDA MALMKVIST 2019