top of page

Hoppas du haft en skön jul, nyår och fortsättning på det nya året!

Jag har passat på att fylla år och i födelsedagspresent fick jag Petter A Stordalens nya bok ”äntligen vardag, älska måndagar och uppnå dina mål”

För er som inte vet vem han är så är han en norrman som äger massa hotell, har förlag och nu delägare i VING mm. Han går runt i nitade skinnjackor och har en energi som gör att han verkligen sticker ut. Samtidigt ger han ett väldigt varmt intryck.

Jag gillar verkligen honom och beundrar hans sätt att ha skapat sitt imperium. Han har vågat gå sin egen väg och verkar inte bry sig om någon tycker han är ”för mycket”.

Jag blev verkligen förvånad när ett kapitel i hans bok heter ”följ inte dina drömmar”. Det är ju det jag verkligen försöker göra…vad menar han?

När jag läst kapitlet förstår jag. Att inte låsa sig vid en dröm och sen bara ha siktet inställt på den och att den bara går att uppnå på ett visst sätt. Då missar jag de andra möjligheterna som kommer att komma under vägen. Det är ju helt sant.

Om jag har tunnelseende och bara ser dit jag ska, min dröm, kommer jag sannolikt att missa massa andra saker. Om jag däremot har ett mål kommer jag att kunna se mig omkring under vägen. Kanske tom målet förändras? Då kan jag förändras med det istället för att fortsätta kämpa mot något som kanske känns fel efter ett tag. Han jämför drömmar med kärlek. Att om man bara tror att det finns en stor kärlek kan man missa den lilla kärleken som ligger och gror och som kan bli jättestor om man bara ser den.

När jag startade mitt företag för 15 år sedan var det min dröm att jobba med hästar. Jag trodde jag skulle göra det för resten av mitt liv för jag älskar verkligen hästar. Men efter några år märkte jag att det inte var det jag skulle göra. Jag skulle jobba med människor. Det tog mig ett tag att inse att min dröm hade förändrats och jag är tacksam mot mig själv att jag tillät mig själv att byta bana. Kanske hade jag lärt mig av mitt misstag när jag jobbade som miljökonsult i början på 2000 talet. Då hade jag väldigt svårt att släppa min självbild av att vara en effektiv konsult som älskade att ha många bollar i luften och drev mig själv in i en djup depression. Det tog mig flera år att tillfriskna och ur det föddes mitt företag. Under dessa år har mitt företag förändrats och ändrat inriktning flera gånger. I takt med min egen förändring och utveckling.


Har du någon dröm som du håller fast vid fast den kanske känns gammal? Eller har du aldrig tillåtit dig att drömma? Kanske har du fått höra att dina drömmar är meningslösa? Vilka drömmar har du förverkligat? Har du någon dröm du förverkligat och sen har du blivit besviken på att det inte kändes som du trodde?

Jag har den fulla övertygelsen om att jag fått mina drömmar för att jag kan förverkliga dem. För mig känns det obegripligt att jag fått förmågan att drömma och sen ska de inte bli verklighet. Vad är det för mening då? Men jag ska ta med mig tanken om jag kanske drömmer något av gammal vana och i så fall låta det förändras. Att verkligen se människor i min omgivning i nytt ljus och låta saker falla på plats mer av sig själv än att jag försöker bestämma hur det ska gå till. Att våga lite på att saker kan vara lätt. Jag ska vara öppen för de möjligheter som jag stöter på och inte avfärda saker så fort utan verkligen se och känna om det är något för mig. Det kan ju ligga en ny dröm där, en dröm jag inte ens visste att jag hade. Sen är det ok för mig att kalla det dröm och inte mål. Huvudsaken är att inte fastna så jag missar allt annat som händer runt mig. Det kan vara så att jag är duktig på något jag inte hade en aning om. Eller hittar jag något som jag älskar att göra som jag aldrig provat.

Precis som jag hittade sången. Det var min största fasa att sjunga. Jag hade fått höra att jag kunde och blev tystad i skolan. Om det är någon rädsla jag skulle ta tag i så var det den största så sen drygt ett år tillbaka tar jag sånglektioner och har upptäckt att jag visst kan sjunga och jag tycker om att sjunga.

I år ska jag vara öppen för nya möjligheter och jag är så nyfiken på vad som väntar där runt hörnet.

Så min dröm för 2020 är att inte följa mina drömmar så kommer saker jag aldrig trott vara möjligt att gå i uppfyllelse.

Vad är din dröm eller mål för året?

Comments


bottom of page